Strhávání poštovného ještě před odečtením provize

Dianka
Ahoj, chtěla bych se zeptat tady veřejně holek na názor. Metodika KM je vedená tak že se z částky za objednávku nejprve strhne provize jako z celku a až potom se odečítá poštovné. Nemělo by to byt obráceně? Nejdříve z celé částky která byla zaplacena odečíst poštovné a až potom provizi? Jelikož provize se odečítá procentuelně je potom jasné že čím je částka vyšší tím vyšší jsou take procenta a celková částka co se strhne je tedy potom logicky vyšší pokud se první odečtou procenta a až potom pošta. Možná to píšu trošku složitě ale nevím jak jinak to napsat a tak ještě přidám příklad.
Předmět stoji 399 ... minus 19% provize (75,81) a následně minus 70,- zasilkovna = 253,19
Ovšem když to uděláme obráceně 399 .. minus 70kc zasilkovna = 329 a minus 19% z 329 (což fakticky je konečná cena za předmět - poštovné by se do toho počítat nemělo) ..
329 -19% = 266,49 ...
Tedy o 13 Kč více. Je to poněkud zanedbatelná částka ale spočítejte si kolik by to dělalo kdyby se to sečetlo na všech našich objednávkách ...
Co si o tom myslíte ?
Podle mého názoru jak už jsem psala výše ve vzorečku si nemyslím že by se provize měla odečítat už z pošty když se potom následně pošta odečte celá to je přece nelogické a nepřipadá mi to fér. Pošta je proste pošta. Není fér nám aplikovat provizi 19% i na částku za postu a pak nám ji znova celou strhnout.
13

Sexyholka
Já jsem ráda za to co pro mě KM dělá, jinde bych toho tolik asi neprodala (neuměla bych to jinde takhle pěkně svižně) a od prvního dne registrace jsem viděla při zadávání ceny, že mi pod tím vyjede - 19% - 70 Kč, taky mě to napadlo, že to jde i obráceně, ale vůbec mi to nevadí, koho chleba jím..

Chápu vaše rozhořčení, ale bohužel tohle upravit nemůžeme. Princip je jednoduchý. Veškeré platební brány, které zprostředkovávají platby od zákazníků, si berou provizi několik procent z platby za objednávku. Neřeší, že je v celkové ceně zahrnuté spropitné, platba za dopravu a podobně. Kdybychom to počítali obráceně, naopak bychom pak dotovali právě platební bránu.
Př.
Nabídka 100 Kč
Poštovné 60 Kč
Spropitné 840 Kč
Celkem 1000 Kč
Ideálně pro vás bychom neměli mít peníze ani z poštovného ani ze spropitného, takže bychom měli 19 Kč, ale platební bráně bychom zaplatili 80 Kč. Tím bychom byli ve ztrátě.
Během zadávání nabídky vám férově ukazujeme kalkulačku, kde vidíte částku, kterou dostanete. Pokud vám přijde malá, máte možnost jí navýšit. Takže si rozhodně nemyslím, že je to vyčůrané, když vám to ukazujeme od samého začátku registrace, kde si zadáváte první nabídku. Pokud se vám to nelíbí, nemusíte nabídku ani zadávat.
Pan Majitel s cukajícím koutkem.

Deisy
Ahojky Dianko, když jsem poprvé zjistila, že je těch 19% z celkové částky a pak teprve pošta, také mě to zarazilo a přišlo mi to nelogické a trochou nefér, že výpočet by měl být obráceně, jak píšeš ty... Každopádně, já jsem za tyto stránky ráda, takže držím hubu a krok, jak se lidově říká 🤣🤣🤣
Pravdou je, že bych to určitě uvítala, ale nepředpokládám, že by to chtěl KM předělat, už kvůli tomu, že by měl o něco nižší zisky 😉