Placení daní

Sexyholka
Ahoj holky prodávající, dotaz je pouze na Vás. Nejdříve jsem se ptala KMatu, ale odkázali mě na daňového poradce, tak se chci zeptat Vás, zda nevíte, jestli musíme tuto naši "živnost" danit či nikoliv? Tuším, že jedna z Vás tu psala, že to dělá, už si to moc nepamatuju. Neděsí Vás to? Protože já nikdy OSVČ nebyla, s KMatem smlouvu nemáme, tak nevím, jestli se to nebere, že to, co nám chodí na účet jsou dary? Fakt nevím, možná plácám kraviny, proto se chci zeptat a kdokoliv mi k tomu cokoliv řeknete, budu moc ráda. Dotaz se samozřejmě týká žen, které tu vydělávají více, kdo má výdělek třeba 3000 Kč za rok, tak to chápu, to bych nedanila také.. Začínám se toho prostě bát, že jednou přijde FÚ a bude průser, fakt nevím. Děkuju za odpověď kohokoliv. P.S.: Nebo kdyby tu byl pánové nějaký daňový poradce, byla bych moc ráda, kdyby mi napsal zprávu 🙈😅
Bernadette
A dnes jsem byla na kontrole na živnostenském úřadě a vše proběhlo v pořádku 😉😀 byla jsem vyzvána 😀
Zobrazit 22 odpovědí
Roman
Nic nedaň!!!!!
Zobrazit 1 odpověď
Perlička
Jelikož se jedná o opakovaný příjem, měl by se danit (samozřejmě záleží na tom, kolik si vyděláte, pokud 500 měsíčně, tak bych to neřešila, pokud 2000 a víc, tak už jo. Není potřeba účetní, pokud máte zaměstnání, tedy tohle je vedlejší příjem, tak si sami můžete udělat daňové přiznání, kde akorát na zvláštní stranu vyplníte, kolik jste si za daný rok vydělaly na živnosťák a můžete si odečíst paušální náklady. Ve výsledku daň pak neplatíte vůbec, jediné, co jsem platila, bylo něco na zdravotním pojištění, ale minimum. Sociální není potřeba platit do určité výše výdělku. Tedy samozřejmě pokud je to vedlejší příjem. Asi bych se zařídila podle výše vydelku a vašich plánech. Živnost stojí asi 1000 Kč a dá se kdykoli přerušit a můžete ji i použít na jiné volné podnikání.
amaterka734
Ještě dotaz k tématu, to se jako nestydíte říct účetní, že máte příjem z prodeje kalhotek a er. videí?
Zobrazit 2 odpovědi
Blondýnečka
Nejlepší by byla výplata do bitcoin peněženky v podobě části bitcoinu, ale to už by byl asi větší a složitější proces 🙈
Zobrazit 1 odpověď
Vdolka
Ja to řešila s účetní a jelikož mám zaměstnání a tady je to můj vedlejší příjem,tak mi navrhla řešení..přiznat,zdanit peníze,ale živnost nemusím zavádět.
Rick
Vůbec bych to neřešil, zbytečně vynaložený čas. Nechci tímto nějak shazovat zdejší slečny nebo je dokonce přirovnávat, ale znáte nějakou "lehkou děvu", která platí daně? Fakt na vás FÚ jenom tak nezaklekne. V podstatě nemá ani na základě čeho.
Zobrazit 2 odpovědi
Bernadette
Ahoj povinnost přiznat příjem je když vyděláš víc jak 20ticíc za rok. Potom je vhodné udělat si volnou živnost. Živnosti , které na tuto činnost pasují jsou cca 3,4. Daní se bát nemusíš, de fakto když nevyděláš víc jak milion za rok, tak daň z příjmu neplatíš. Jediné co je potřeba řešit je zdravotní a sociální, které činní +- 5 tisíc za měsíc. Neplatíš ho když si například zaměstnaná nebo na rodičáku. Daňové přiznání se dělá každý rok do května s tím ti pomůže jakákoliv účetní. Je k tomu potřeba sbírat dokumenty o přijatých platbách. Já si tisknu každý týden výpis z účtu.
Zobrazit 16 odpovědí