Odečet provize

Stavnata_misulka
Zdravím. Myslím, že je nefér odečet provize i od poštovného. Příklad: zákazník zaplatí 400Kč, vy odečtete 19% a až pak poštovné-k vyplacení 254 Kč. Jinak by to bylo 267 Kč. Proč brát provizi z něčeho co bychom nikdy nedostaly=peníze za poštovné?
Kalhotkomat.cz
Provize se bere z celé zaplacené částky. Toto téma není o diskuzi. Píšeme to přímo všude. Z celkové zaplacené částky platíme další procentuální poplatky jiným institucím. Nikoho nezajímá, že část peněz je za poštovné a že bychom chtěli taky platit méně. Je to důvod, proč nemáme jinou možnost.
Jana (admin)
Dobrý den, cituji náš komentář v duplicitním tématu: Bohužel tohle upravit nemůžeme. Princip je jednoduchý. Veškeré platební brány, které zprostředkovávají platby od zákazníků, si berou provizi několik procent z platby za objednávku. Neřeší, že je v celkové ceně zahrnuté spropitné, platba za dopravu a podobně. Kdybychom to počítali obráceně, naopak bychom pak dotovali právě platební bránu. Př. Nabídka 100 Kč Poštovné 60 Kč Spropitné 840 Kč Celkem 1000 Kč Ideálně pro vás bychom neměli mít peníze ani z poštovného ani ze spropitného, takže bychom měli 19 Kč, ale platební bráně bychom zaplatili 80 Kč. Tím bychom byli ve ztrátě. Během zadávání nabídky vám férově ukazujeme kalkulačku, kde vidíte částku, kterou dostanete. Pokud vám přijde malá, máte možnost jí navýšit.
Zobrazit 3 odpovědi
Peee
Teda kdyz vidim ty komentare.... Prijde mi ujety, handrkovat se tady s provozovateli stranek o par korun, kdyz diky nim mame moznost, vydelat si nekolika tisicove castky, a to kazdy tyden. Navic anonymne a bez rizika. Uvedomte si, ze provoz webu taky neco stoji (programatori, reklama atd.) a vsechny tyhle naklady se samy nezaplati. Navic zadarmo vam to nikdo taky delat nebude. Pokud nekomu tak lezi v zaludku tech par korun, tak nechapu, proc na svy naklady nerozjede vlastni web nebo nefunguje na jinych strankach na vlastni pest. 🤔😕
Zobrazit 5 odpovědí
vlhkacarinka
Nebo cena za odeslani zasilkovnou by nemusela byt takova:) tim Nerikam, ze je vysoka!! Jen kazdy e-shop si muze zvolit s jakou cenou bude pres zasilkovnu posilat, to znamena, ze nam KM muze zvolit cenu treba 49kc za zaslani, protoze stim nemá spojeny naklady (stitky a balne si stejne zarizuji prodavajici) a za vratky se nic neuctuje;)
Cutenope
Mně to naopak přijde dosti přehledné, protože třeba při prodeji bazarového oblečení na vinted musím zadávat celou částku, kterou za oblečení chci, plus musím do kolonky zvlášť vypsat poštovné. To, že se pak se mnou prodávající dohadují, kolik je poštovné, jak posílají a jak se jim to prodražilo, toho jsem tady ušetřena a zákazník nemusí počítat složitě, kolik poslat.
Malá Víla
Teda nekdo v komentarich by potreboval dostat poradnou davku cukru, aby nebyl porad tak kysely. :D
Zobrazit 4 odpovědi
Brunetty
Slečny prodávající už tu máte vysvětlení. Už to tu jednou KM psal v nějaké diskuzi. Snad to je pro Vás dostačující.
Zobrazit 4 odpovědi
Brunetty
Hezký den, neskutečné jaká je hladovost u některých prodavajicich. Vy si tu snad vydělate málo. Prodejte si vlastní inzerát a všechno bude Vaše akorát obchůdku nebude asi tolik jak zde.
Zobrazit 9 odpovědí
GingerBitch
Přesně tohle mi taky není jasný.. je logický prvně strhnout dopravu a až pak ze skutečného výdělku procenta
Zobrazit 1 odpověď
Fetish
No já jsem teď cumela jak vyoraná myš, prodala jsem boty za 700 ,19% kalhotkomat, a 313kč pošta na Slovensko, tam už nebudu posílat ani...
Zobrazit 4 odpovědi
Stavnata_misulka
Přesně jak některé pochopily. Nemam nic proti provizi. Ale proč ji strhávat i z poštovného?
Lily♥
A proč ne provize? Myslím si, že je fér dát nějakou částku zprostředkovateli :) Přijde mi to naprosto OK a je to možnost pro další vylepšení webu a placení lidí, kteří web musí držet v chodu :)
DreamyDee
Myslím že provize je naprosto ok , na jiných stránkách si například berou 60% a 40% vám , a postupem času sbíráte lepší “členství” a pak máte nakonec Vy třeba 65% a stránky 35% .. 19% je luxus , který si možná ani nezasloužíme :P ..- (Sranda) :) uvědomte si že za to že tu můžete inzerovat to stojí :)
Hot Samantha
A když je objednávka ještě s dobírkou..