Návrh na větší transparentnost cen pro zákazníky

krisyonthego
Ráda bych otevřela téma transparentnosti cen na Kalhotkomatu, protože si myslím, že současné nastavení výrazně znevýhodňuje prodávající. Zákazníci vidí konečnou cenu produktu s označením „doprava zdarma“, což vytváří dojem, že prodávající si částku ponechá celou. Ve skutečnosti však z této sumy musí hradit nejen dopravu, ale i 19% provizi platformě. Když k tomu připočítáme ještě odvody (sociální, zdravotní, daň), zůstává z původní částky jen zlomek – a často jde prodejce téměř na nulu. Bylo by spravedlivější a přehlednější, kdyby Kalhotkomat zobrazoval detailní rozpis cen, podobně jako e-shopy. Například jasně uvést, kolik činí provize platformy a kdo skutečně hradí dopravu. Tím by se předešlo mylnému dojmu, že prodávající „inkasuje“ plnou částku, a zákazníci by měli reálnější představu o tom, kam jejich peníze putují. Co si o tom myslíte? Podpořili byste větší transparentnost v tomto směru?
Samanta Jones
Taky souhlasím aby bylo uvedeno, že doprava není zdarma. Je to potom matoucí. A vypadá to, že zboží je předražené. Provize chápu,ale ta doprava je zcela něco jiného.
Malá Víla
Ahoj, Za 1) mas na profilu fotku z "ama", tak si to uprav. Pokud to za tebe nevyresi admini. 😉 2) Postovne by si meli platit zakaznici jako na kazdem jinem eshopu. Pokud chci neco postou, pocitam s tim, ze budu platit postovne. My pak nemusime resit, ze Zasilkovna navysila ceny. Provize je jasna. 🤷‍♀️
Zobrazit 1 odpověď
Scarl4t
Je pravda, že opravdu tak 80% zákazníků neví ani o provizi, ani o té dopravě.... ALE...můj názor je takový, že by se měla změnit akorát tak věta ''doprava zdarma''. Ona není zdarma, platíme ji my prodávající a proto jí taktéž přičítáme k celkové ceně. Zákazníci toto většinou neví a mohu potvrdit, že pak mají s cenou problém, že za kalhotky dát např. 500 je dle jejich slov moc a zkuste se s němi pak dohadovat, půl hodiny vysvětlovat a tak. Za mě by bohatě jen stačilo větu ''Doprava zdarma'' změnit buďto na a) Doprava v ceně nebo třeba b) Dopravu platí prodávající (nebo samozřejmě podobně, to je jen hrubý návrh). Ano, pro vás jako zákazníky je to super, vypadá to lákavě, neplatíte dopravu. Nicméně pak to opravdu vypadá tak, že tu cenu za zboží si necháváme celou, což jak víte, není pravda. Formulace ''doprava zdarma'' opravdu je mimo a už kdysi jsme to řešili. To s tou provizí bych nikde nepsala, každému alespoň trošku inteligentnímu člověkovi to dojde, že ten server z něčeho žít musí, stejně jako jiné platformy. + Jak tak čtu mimochodem...samozřejmě jsou tu stálí zákazníci, co už ví, jak to chodí. Ale říkám vám kluci narovinu, 80% zákazníků nemají stejný názor jako vy a neví, jak to funguje. Neví o nějaké dopravě v ceně, neví o provizi...Pokud tu jste nějakou dobu, víte, jak to tady chodí tak vám přeci nemůže vadit, kdyby se to tam přepsalo, ne? Je to pomoc pro nás prodávající a vás zákazníky to přeci nějak neomezuje, nezmění to způsob prodeje nebo cenu..tak proč to kluci berete tak negativně 😅 Je to maličkost, která ale třeba nám může pomoct a teoreticky i ušetřit čas vysvětlováním. Celá tahle situace se spíše řeší kvůli nováčkům nebo zákazníkům, co neví, jak to tady chodí. Je jasné, že stálí zákazníci to ví a neřeší. Jinak přeji krásnou sobotu vám všem 😊
Pacík
Jako zákazníkovi je mi ÚPLNĚ jedno, jaké podmínky máte domluvené s KM (předpokládám, že máte podepsanou smlouvu, se kterou obě strany souhlasily). Nakupuji za cenu uvedenou v nabídce a o to, aby to bylo profitabilní, se starejte samy a nezatěžujte mě tím, kolik dáváte na provizi a kolik na dopravu.
St3eT
Blbost, chytřejší zákazníci vědí, kdo platí dopravu a provizi. Těm ostatním to nevysvětlíte, ani kdyby to bylo napsáno velkým tučným písmem u každé nabídky. Současné řešení je jednoduché a přehledné. Pokud máte problém s tím, že na objednávce nic nevyděláte, můžete zvýšit cenu – nic vám v tom nebrání.
Zobrazit 1 odpověď
Monči_čák
Jasně , že jo 😁. Já představu mám , ale kdyby to mohly vidět i někteří " handlíři " tak by možná přestaly smlouvat o cenách.
Rick
Jaké eshopy takto rozepisuji ceny? Žádné? Pro zákazníka je doprava zdarma, to co KM bere vám jde taky mimo zákazníka. Zobrazená cena je správná a není nijak zavádějící. Když to řeknu hnusně, co je mi po tom jaké si platforma bere provize a kolik stojí doprava když ji mám "zdarma". Na druhou stranu si myslím, že by KM mohl dopravu zdarma zrušit a dát na výběr prodávajícím jestli ji chtějí placenou nebo zdarma.
Zobrazit 10 odpovědí
Comtessa
Souhlas, když už zákazníci mají možnost skrýt citlivý obsah tak ať mají možnost znát detailnější rozpis cen !
Zobrazit 2 odpovědi
Valeriia
Ano !!!!!
Malá princezna
Ano! 🙏🏼
honeybunny_
💯