Spropitné

Blondýnečka
Už jsem o tom psala včera, ale musím se zeptat... Proč se 19% z celého nákupu započítává do provize i spropitné, které je určené přímo pro slečnu? To je jakoby si majitel v hospodě bral od servírky čtvrtku jejího dýška.🙄 Neobcházeli by se stránky Kalhotkomatu, kdyby bylo něco darované pro nás prodávající , opravdu jen pro nás ...
Brunetty
Hezké odpoledne, Kalhotkomat nám podal vysvětlení. A bylo by fajn uzavřít tuto diskuzi. Má pravdu je to jeho web a může si určovat podmínky a my je musíme respektovat pokud tu chceme prodávat. Pro všechny prodávající je to super možnost si tady vydělat penízky a ne vždy malé. A my nebuďme tak hladové.:) a oželme část našeho spropitného. Provozovat takový web není opravdu zadarmo. Vím o čem mluvím:).
Zobrazit 1 odpověď
Mirek (admin)
Již jsme to řešili i v jiných diskuzích, ale určitě se k tomu pojďme vrátit. Pokud u spropitného naši odměnu chtít nebudeme - kolik tipujete, že bude slečen, které budou přemlouvat zákazníka, aby nekupoval žádné doplňkové služby, ani dny nošení a vše dal jen do spropitného? Vsadíme se? :-) Kolik slečen myslíte, že napíše: "Ahojky, prosím nevol žádné doplňkové služby, ani počet dnů nošení - to mám jen, aby bylo vidět, co nabízím. Když mi dáš stejnou částku do spropitného, oni mi z toho nechají o hodně víc. Já ti za to přidám jedno videjko. Můžeme se tak domluvit prosím?" Větší problém, než náš menší zisk, by pak bylo, že by se začal ohýbat celý proces nákupu. Doplňkové služby by úplně ztratily význam. Všechny nabídky by byly za minimální ceny - 149 Kč. A texty nabídek by byly plné popisků, které by suplovaly volbu dnů nošení + doplňkové služby. Chceme toto riskovat? Protože když to jednou uděláme, bude se nám těžko vracet zpět. A možná si tím úplně zkazíme pověst. Z pohodlného nakupování (s možností filtrování, srovnávání atd.) se možná stane další inzertní web. Noví zákazníci nebudou nadšeni jako dnes - a staří si budou ťukat na čelo... A nebo se to možná nestane. Ale chceme to zkoušet? Je zřejmé, že našich 19% vás všechny štve. Mimochodem z těch "obrovských" 19% zaplatíme DPH, poplatek za Paypal a zbyde nám cca 10% na všechno. Na provoz, na reklamy, na další rozvoj. Takže chápeme, že 2% by vám přišla OK. Nám by zase přišlo OK třeba 40% - protože pak by vše šlo mnohem rychleji. Mohli bychom dělat více funkcí, mohli bychom přivádět násobně více zákazníků. Nebylo by to lepší pro všechny? Nebo radši chcete 2% a postupný úpadek?
Brunetty
Tak jsem si ješte jednou přečetla podmínky Kalhotkomatu. A tady je zakopaný pes. Spropitné spadá do celkové objednávky. Zákazník nám je může dát jen za to, že se mu libíme a nebo nas požádá o třeba o den nošení navic nebo fotku nebo jiné přání .Takže kupující s tim musí počítat , že vše nedostaneme.
Brunetty
Možná kvůli daním to takto musí být. Bylo by fajn kdyby nám k tomu Kalhotkomat napsal pár písmenek.
Blondýnečka
Možná kdyby se to započítávalo zvlášť a např. 2% bylo by to férovější než 19%.
Leia Organa
Souhlas, už se mi i stalo, že mi zákazník narovinu řekl, že by mi poslal spropitné jenom pro mě, ale nechce aby z toho měl něco kalhotkomat. Tudíž jsem nedostala nic. Ale s tím nikdo nic dělat nebude, přišli by o dost peněz, že...
Zobrazit 6 odpovědí
Brunetty
Také jsem pro aby se to nezapočítávalo. Nyní mám čtyři objednávky od jednoho věrného zákazníka.💋 U každé spropitné. Bylo by to příjemné kdyby mi tato částka zůstala celá.
Deisy
Také souhlasím! :)