Kdo zůstává a kdo končí na KM.

Bernadette
Nové pravidla kdo zůstává a kdo ne, třeba Vám to rozmluvíme 😛. Já osobně zůstávám živnost už používám déle.
Noone01
A můžu se zeptat? Jak to jako funguje pak na tom přiznání? Měla jsem kdysi jeden jediný prodej, už ani nevím, z jakého to přišlo účtu nic...teď jsem OSVČ už rok, ale mám za daňového poradce chlapa, co zná rodiče a všechny kolem...jak to je v praxi? Co bych mu posílala? Nedokážu najít uspokojivou odpověď...představa, že se to rozkřikne u bývalého nebo u potomstva ve školách...nic moc. 🙈
Zobrazit 4 odpovědi
LadyPrincess
Zdravím, poradil by mi někdo prosim? jsem tu nová i když mám založeno od roku 2021 tak až teď od dubna jsem začala. Dělám na HPP a absolutně tomu nerozumim ☹️ nyní mám proplaceno kolem 45 objednávek a dalších 10 na cestě. Jsem fakt na tohle debilka, ale nerada bych se nikde hlásila nebo já nevím jak se tohle řeší 😄 prosim o radu, moc díky
Zobrazit 2 odpovědi
Adin
Zůstávám, jen jsem dost změnila svou nabídku na něco co myslím, že tu žádná jiná slečna nedělá (nebo se o to pokouším, je to dlouhý proces) tak si myslím že ani tu živnost nebudu potřebovat jelikož těch nákupu u mě razantně ubylo.
MaláDámaDee
Tak teda ale já živnost nemám😅 ale zároveň jsem ted začala jako začala 😅 nevím uvidíme jak to půjde
Sisinka23
Zůstávám ❣️ Živnost založena 💪
Nicol1992
Zůstávám 😉. Moc se mi tady líbí a těším se na nové zákazníky. 😘
Ela.Eleanor
Zůstávám!✨🤍
PetrP666
Ještě by to šlo vyřešit dohodou o provedení práce (DPP): https://www.mesec.cz/clanky/dohoda-o-provedeni-prace-podminky/ Holky, které by neměly živn.list by mohl zastřešit DPP provozovatel kalhotkomatu (KM). Bylo by to limitováno pracovním výkonem 25 h/měsíc a částkou výdělku do 10 000 Kč/měsíc. Srážková daň mohla být započítána navíc k provizi KM. Holky by měly trochu dražší služby. Jo administrátoři z KM, hledejte způsoby jak to vyřešit, ne důvody jak to tady pohřbít.
Zobrazit 6 odpovědí
PetrP666
Ahoj, jsou nová pravidla, jako mít živnostenský list? Podle mě je to nesmysl. Příjmy do určité výše za rok se nemusí danit, ani přiznávat. Navíc je to přece věcí každé z vás.... Škoda, některé fajn holky to odradí.
Zobrazit 9 odpovědí
Ejvi666
Také zůstávám. Živnost založena. Jen nevím stále jak příští rok řešit nahlášené příjmy z KM od začátku roku, když živnost mám až od nedávna 🤔. Nevíte holky? Mám to tam zahrnout ačkoliv jsem v té době ještě " nesměla podnikat"??
Zobrazit 5 odpovědí
Comtessa
Zůstávám 🩷
Makin
Taky zatím zůstávám ❤️
Lištička3
Furt nad tím uvazuju. Nemám tu z toho tolik, aby se mi kvůli tomu chtělo litat na zivnostnak a pak ještě řešit daně. 🤷‍♀️
Zobrazit 6 odpovědí
stromroste
Já končím, zkuste mi to rozmluvit.
Zobrazit 11 odpovědí
JmenujiSeNatalka
Zůstávám OSVČ, jsem už dlouho. Pro mě se nic nemění 🤗❤️
Loona Mia
Až půjdu teď s aktuálním daňovým přiznáním na FÚ, uvidím co tam bude za báby a pak se rozhodnu 🤣
Zobrazit 2 odpovědi
Crystal
Tak už se taky můžu vyjádřit.. dnes zažádáno o živnost 🥳🙌Tak tady ještě budu nějakou dobu strašit 😈💕
Zobrazit 15 odpovědí
MrsZizy
Zustavam ... A snad toho nebudu litovat 🙃.
Zobrazit 3 odpovědi
MadamMaci
Zůstávám, pro mě se nic nemění, živím se jako OSVČ už dlouho.
Victoria
Zůstávám 😘💕
Zobrazit 2 odpovědi
Jupiter
Ahojky Bery. No, já se v první moment dost vyděsila a rozhodnutá odejít. Dá se říct okamžitě. Rozpracovaná objednávka mi to ale neumožnila a díky ní dostala čas popřemýšlet. Momentálně je to 50/50... KM je pro mě relax, útěk od reality, možnost vydělat penízek, závislost,... ❤️ Nynější podmínky, kdy se bojím jak živnosti, tak i nově datové schránky o které slyším jen samá negativa, jsem nakloněna spíše k odchodu. Na úplný závěr si dávám ještě trošku času. Ale rozhodnout se budu muset.
Zobrazit 9 odpovědí
Peee
Ahojky, ve mě se to zatim pere... Kalhotkomat mám moc ráda a v podstatě si ani neumím představit, že bych tu nebyla. Působení tady mi dalo hrozně moc - donutilo mě na sobě neustále pracovat (cvičení atd.) a mít se ráda. A to jsem tu začínala v podstatě jen kvůli penězům. Teď jsou pro mě spíš takovým příjemným bonusem za něco, co mě baví. A když mám "tvůrčí měsíc", tak kolikrát čumim a jsem na sebe i celkem hrdá, kolik si tu dokážu vydělat". 😁 Další pozitivum je, že člověk tu vytváří něco jako umění, který když se povede, dělá radost nejen jemu, ale i ostatním. Navíc holky žijící v menších bytech kousek u silnice a se všemi okny situovanými na jednu stranu, mi jistě dají za pravdu, že natočit kvalitní video, aniž by byly slyšet zvuky z okolí atd., a ještě vychytat světlo, je fakt umění. 🤣🤣🤣 Nemam strach ze ztráty anonymity (právě ti největší moralisti mnohdy bývají ti největší úchyláci), dokonce bych překousla i administrativu spojenou se založením ŽL (daňové přiznání atd.), co mě ale s*re je drzost mocipanů sedících u koryt, kteří si timhle debilním zákonem namastí kapsu, opět. Nebudem si nalhávat, že každá ze zdejších dam/slečen se jednoho dne probudila s tím, že budou prodávat spoďáry, točit er. videa nebo něco podobnýho - NE. Plno slečen sem přichází z důvodu fin.tísně (viz. maminky samoživitelky atd.), otáčí každou korunu a aby si přilepšily, obětují to nejcenější, co mají - svoji intimitu, a mají i z toho mála, co si zde vydělají odvádět daň, aby si ti dobytkové u koryt mohli ještě víc nahrabat? Z toho je mi zle, a popravdě vůbec nevím, jestli chci tohle podporovat..... P.S. Pokud jsem se někoho timhle příspěvkem dotkla, je mi to fuk. Myslím si, že ty peníze náleží každé z nás do poslední koruny (s vyjímkovou těch 19% pro tvůrce těchto stránek), a nikdo z těch sr*čů u koryta na ně prostě nemá nárok. 🤘
Zobrazit 13 odpovědí
Terinka
Ja zustavam, zivnost si zaridim brzy. 🙂 Nemohla bych odejit, bavi me to tu hodne. 😁
Zobrazit 2 odpovědi
oh.baby88
Ahoj, stále se rozhoduji. Nejde o živnost, tu mám, ale jde o anonymitu. Bydlím na malém městečku a nerada bych, aby se to prokeclo kvůli zákonu🙉 Přemýšlím, že bych začala znovu s čistým štítem a zveřejnila jen takové nabídky, které nebudou až příliš odvážné, kdyby náhodou se to prokeclo😁Ale zase člověk si tady buduje profil, recenzce.. je to škoda😫
Zobrazit 9 odpovědí