Kdo zůstává a kdo končí na KM.

Bernadette
Můj profil Moje nabídky
Nové pravidla kdo zůstává a kdo ne, třeba Vám to rozmluvíme 😛.
Já osobně zůstávám živnost už používám déle.
11

A můžu se zeptat? Jak to jako funguje pak na tom přiznání? Měla jsem kdysi jeden jediný prodej, už ani nevím, z jakého to přišlo účtu nic...teď jsem OSVČ už rok, ale mám za daňového poradce chlapa, co zná rodiče a všechny kolem...jak to je v praxi? Co bych mu posílala? Nedokážu najít uspokojivou odpověď...představa, že se to rozkřikne u bývalého nebo u potomstva ve školách...nic moc. 🙈

Zdravím, poradil by mi někdo prosim? jsem tu nová i když mám založeno od roku 2021 tak až teď od dubna jsem začala. Dělám na HPP a absolutně tomu nerozumim ☹️ nyní mám proplaceno kolem 45 objednávek a dalších 10 na cestě. Jsem fakt na tohle debilka, ale nerada bych se nikde hlásila nebo já nevím jak se tohle řeší 😄 prosim o radu, moc díky

MaláDámaDee
Tak teda ale já živnost nemám😅 ale zároveň jsem ted začala jako začala 😅 nevím uvidíme jak to půjde

Nicol1992
Zůstávám 😉. Moc se mi tady líbí a těším se na nové zákazníky. 😘

Ještě by to šlo vyřešit dohodou o provedení práce (DPP): https://www.mesec.cz/clanky/dohoda-o-provedeni-prace-podminky/
Holky, které by neměly živn.list by mohl zastřešit DPP provozovatel kalhotkomatu (KM). Bylo by to limitováno pracovním výkonem 25 h/měsíc a částkou výdělku do 10 000 Kč/měsíc. Srážková daň mohla být započítána navíc k provizi KM. Holky by měly trochu dražší služby. Jo administrátoři z KM, hledejte způsoby jak to vyřešit, ne důvody jak to tady pohřbít.

Lištička3
Furt nad tím uvazuju. Nemám tu z toho tolik, aby se mi kvůli tomu chtělo litat na zivnostnak a pak ještě řešit daně. 🤷♀️

JmenujiSeNatalka
Zůstávám OSVČ, jsem už dlouho. Pro mě se nic nemění 🤗❤️

Crystal
Tak už se taky můžu vyjádřit.. dnes zažádáno o živnost 🥳🙌Tak tady ještě budu nějakou dobu strašit 😈💕

MadamMaci
Zůstávám, pro mě se nic nemění, živím se jako OSVČ už dlouho.

Ahojky Bery. No, já se v první moment dost vyděsila a rozhodnutá odejít. Dá se říct okamžitě. Rozpracovaná objednávka mi to ale neumožnila a díky ní dostala čas popřemýšlet. Momentálně je to 50/50... KM je pro mě relax, útěk od reality, možnost vydělat penízek, závislost,... ❤️
Nynější podmínky, kdy se bojím jak živnosti, tak i nově datové schránky o které slyším jen samá negativa, jsem nakloněna spíše k odchodu. Na úplný závěr si dávám ještě trošku času. Ale rozhodnout se budu muset.

Peee
Ahojky, ve mě se to zatim pere... Kalhotkomat mám moc ráda a v podstatě si ani neumím představit, že bych tu nebyla. Působení tady mi dalo hrozně moc - donutilo mě na sobě neustále pracovat (cvičení atd.) a mít se ráda. A to jsem tu začínala v podstatě jen kvůli penězům. Teď jsou pro mě spíš takovým příjemným bonusem za něco, co mě baví. A když mám "tvůrčí měsíc", tak kolikrát čumim a jsem na sebe i celkem hrdá, kolik si tu dokážu vydělat". 😁 Další pozitivum je, že člověk tu vytváří něco jako umění, který když se povede, dělá radost nejen jemu, ale i ostatním. Navíc holky žijící v menších bytech kousek u silnice a se všemi okny situovanými na jednu stranu, mi jistě dají za pravdu, že natočit kvalitní video, aniž by byly slyšet zvuky z okolí atd., a ještě vychytat světlo, je fakt umění. 🤣🤣🤣
Nemam strach ze ztráty anonymity (právě ti největší moralisti mnohdy bývají ti největší úchyláci), dokonce bych překousla i administrativu spojenou se založením ŽL (daňové přiznání atd.), co mě ale s*re je drzost mocipanů sedících u koryt, kteří si timhle debilním zákonem namastí kapsu, opět. Nebudem si nalhávat, že každá ze zdejších dam/slečen se jednoho dne probudila s tím, že budou prodávat spoďáry, točit er. videa nebo něco podobnýho - NE. Plno slečen sem přichází z důvodu fin.tísně (viz. maminky samoživitelky atd.), otáčí každou korunu a aby si přilepšily, obětují to nejcenější, co mají - svoji intimitu, a mají i z toho mála, co si zde vydělají odvádět daň, aby si ti dobytkové u koryt mohli ještě víc nahrabat? Z toho je mi zle, a popravdě vůbec nevím, jestli chci tohle podporovat.....
P.S. Pokud jsem se někoho timhle příspěvkem dotkla, je mi to fuk. Myslím si, že ty peníze náleží každé z nás do poslední koruny (s vyjímkovou těch 19% pro tvůrce těchto stránek), a nikdo z těch sr*čů u koryta na ně prostě nemá nárok. 🤘

oh.baby88
Ahoj, stále se rozhoduji. Nejde o živnost, tu mám, ale jde o anonymitu. Bydlím na malém městečku a nerada bych, aby se to prokeclo kvůli zákonu🙉
Přemýšlím, že bych začala znovu s čistým štítem a zveřejnila jen takové nabídky, které nebudou až příliš odvážné, kdyby náhodou se to prokeclo😁Ale zase člověk si tady buduje profil, recenzce.. je to škoda😫