Pošta "rychlost" :(

cunik
Byly my odeslány kalhotečky ve středu jako doporučený prioritní psaní a nemám do teďka nic. Ve sledování stojí "bylo převzato do přepravy", to je mi služba. Nasrali mě :(
Onehdá jsem si objednával něco z ze zemí latinský ameriky přes DHL a měl jsem to doma za 3 dny, jojo není půlka zeměkoule za zaje*aných 400km
3

Já bych trochu vyjasnila, jak fungují ty prioritní vs. ekonomické zásilky. Pošta nepřidala žádnou rychlejší službu, prioritní zaslání je stejně rychlé jako bývalo klasické doporučené (respektive se možná snížil objem těhle zásilek, protože lidi radši zvolí tu levnější varintu, že jo), přidali pouze pomalejší službu ekonomicky - ta stojí na tom, že se tyhle zásilky doručují pouze obden... Ehm :D Takže tak.
A pozor, ani kasický balík do ruky nemá dodací dobu do druhého dne, to bylo dříve tuším, pak to zrušili.

Blondýnečka
Dneska jsem posílala dva větší balíčky . Paní na poště se mě ptá a chcete to rychle do druhého dne, že to přijde? Stojí to 129,-nebo pomalu za 99,- a ptám se , jak dlouho trvá to pomalu? A ona klidně i týden.. aha 😂 takže mám dva balíčky skoro za 300,- a modlím se, aby fakt druhý den přišly. Služby katastrofa a ceny ani nemluvím. Nevím, zda se vůbec vyplatí balíčky s píssem a takovým zbožím posílat ... 🤔

Blondýnečka
Zajímavé, že z aliexpressu vidím podle podaciho čísla, jak to celkem rychle jde, ale dostane se to do Prahy a další týden čekám , než to vůbec přijde domů. Je to strašné, na to že třeba Čína má poštovné zdarma a věc za 20,-. My se tady jdeme uplatit, každý rok více a služby katastrofa 🙄

Ano bohužel mám stejny problém...prodala jsem kalhotky jinde a poslala doporučeně ve středu. Číslo zásilky jsem zaslala zákazníkovi a protože jsem měla vícero práce i s jinymi objednávkami, nesledovala jsem... V pondělí! mi psal zákazník, že objednávka je stále vedena jen jako přijata na naší poště! Paní na poště mi řekla, že prý pokud není připlaceno, tak do druhého dne nedojde a že je to ještě v pohodě. Pokud nedorazí do středy (ano do DALŠÍ středy, tj. za osm dní od odeslání) ať přijdu zase a dáme to reklamovat!!! Neskutečné ! Od té doby tedy dávám příplatek za doručení do druhého dne.
Proč ale všechny objednávky (zaslané stejně a bez příplatku) došly vždy do druhého dne mi nedokázala říct.
Prý to není možné ( nechtěla jsem se hádat, ale v PC jsem podle podacích čísel dohledala). Nebo že někde zajíždí pošta jen jednou za dva dny.
Co čert nechtěl - zrovna tento zákazník se mi svěřil ( když jsme to spolu řešili) že na poště pracuje a není to pravda, že všude se dělají zavazky dvakrát denně nejméně...
Jen pro info nešlo o žádný zapadákov ale velké město ...
Na své náklady jsem tedy poslala jiné kalhotky s příplatkem a došly do druhého dne.
Původní, ve středu odeslané, dostal v úterý následujícího týdne!

Deisy
To je smutný, prostě česká republika - v týhle zemi už se nedivím ničemu 🤣🤦🏻♀️